fredag 9 augusti 2024

Augustiträff i Rosviks vävstuga 2024

 Riktigt härlig sommarvärme var det i Rosvik onsdagen den 7 augusti då vi startade upp vävstugans verksamhet för andra halvåret 2024. Alla hade inte kommit hem än från semesterresor så ungefär halva vävgänget var på plats. Kristina bjöd på toppengott fika och vi resonerade kring våra trevliga vävprojekt.

Trots att sommaren varit härlig och varm har det vävts en hel del i vår vävstuga. Energiska Maria har vävt både mattor och damastkuddar. Annelie har vävt färdigt sin snygga sidenhalsduk och börjat på sina Kukkoladrällsmattor. Snabba Anita har vävt både i vår Ovanliga Västerbottensdräll och hunnit en lång bit på sin fina sidenhalsduk.

Vi har ovanligt nog en tom vävstol i vävstugan just nu och till nästa träff ska vi alla ta med oss nya vävidéer till denna vävstol. En populär idé är rutiga, stoppade dynor i dubbelväv men vi får se hur vi resonerar om en månad. Det finns så väldigt mycket roligt att väva!!! 😊

Just nu pågår Noliamässan i Piteå och här finns en fin fotoutställning, Slöjd och form Norrbotten, där trevliga fotografen Simon Eliasson visar bilder från vårt hantverkande län. Här har han med två bilder från vår vävstuga. Jättetrevligt!!!

Anita väver en toppensnygg sidenhalsduk

Annelie väver en härlig Kukkoladrällsmatta

Fiffig transport av fina nyvävda trasmattor

Marias damastväv i somrigt grönt

Snygga stjärnmönster i Marias damastkuddar

Rosengång och trasor har Maria vävt med i sommar


Snygga vävar från vår Ovanliga Västerbottensdräll

Rosviks vävstuga från fotoutställningen "Slöjd och form Norrbotten"


1 kommentar:

  1. Hej! Hur får man kontakt med er? Har en fråga om ett av de fina projekten som ni visar här. Vänliga hälsningar Anna tfn 0704208434

    SvaraRadera