onsdag 12 juni 2024

Juniträff i Rosviks vävstuga 2024

Härlig grönska och riktig sommar har vi denna skolavslutningsdag onsdagen den 12 juni. Vi var 8 av vävstugans medlemmar som träffades med vävstugedörren på vid gavel och fikade Anitas goda bröd. Trevligt!!!

För en vecka sen besökte 6 av oss i vävstugan den härligt kreativa bildvävaren Irma Vävare (Irma Johansson) i vackra Svensbyn. Vi fick se en stor mängd av hennes fantastiska vävar och blev dessutom bjudna på fika av den härliga konstnären.

Sen förra träffen har vi lyckats dra på vår nya Oblekta Mattväv som just nu solvas för fullt i rosengång. Här ska Maria väva i sommar har hon tänkt 😊 Precis som alla andra år kommer vi inte att ha någon vävträff i juli månad men självklart kommer det att vävas ändå i vår trevliga vävstuga. Lena kommer till exempel att försöka hinna väva färdigt sin snygga Damastväv, Margit kommer att väva Handdukar i Ångermanlandsdräll och Malin hoppas hinna väva på sin Bomullsfilt. Vi kommer också att lämna igen vår inlånade Skaftväxlare i slutet av den här månaden för nu har de flesta i vävstugan hunnit prova på tekniken. Kul!

Härligt gröna varpfärger till höstens tabletter i Glesrips

Maria solvar rosengång i full fart

Ingen vävträff i Rosviks vävstuga förrän i augusti

Härliga Irma Vävare i sin ateljé

Trevlig sommar till er alla önskar vi i Rosviks vävstugeförening!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar