torsdag 10 december 2020

Decemberträff i Rosviks vävstuga 2020

Smittläget i Norrbotten är fortfarande högt så vi höll även december månadsträff via WhatsApp onsdagen den 9 december. Vädret är grått, milt, småregnigt och dagsljuset är kort så här i mitten av december. Det kan alltså vara väldigt mysigt att sitta inne i vår vävstuga och väva i ensamhet just nu!

Det är alltså full aktivitet i vår trevliga vävstuga men det är inte så många som väver samtidigt i dessa tider. Margit har solvat och skedat vår blå Västerbottensdräll och ska börja väva i veckan. Vår Svart-Vita matta i glesrips blev nerklippt och här väver nu Lena slutet. Ulla-Britt väver slutet på vår Regnbågshandduk medan Malin just börjat väva snygga kuddar i Rosengångsväven. Anita har vågat sig på Corduroyväven och vävt en snyggt flammig blå kudde och Ulla-Britta har vävt ett långt fint band till upphängning av en kavel.

Vi har just fått varpgarnet till vår nya uppsättning med Grytunderlägg så nu blir det varpning framöver. Det ska även varpas en ny uppsättning med Svart-Vita mattor i glesrips och vår nya handduksväv i Sålldräll.

Nya vävplaner är på gång! Vi har hittat en riktigt fin bomullsfilt i mönstrad spetskypert ur Ås katalog så nu planerar vi att sätta upp denna i nästa tomma vävstol. Kul!!!

Ulla-Brittas snygga "kavel-upphängnings-band"

-
Denna snygga bomullsfilt kommer vi att sätta upp framöver!

Marias härliga damastlöpare är klar.

Här har Malin startat med en ny Rosengångskudde.

Lena väver slutet på den snygga mattan i Glesrips

Vår blå Västerbottensdräll är provvävd!

Anitas härligt flammiga blå kudde i Corduroy

En riktigt God Jul och ett
Gott Nytt År
tillönskas av oss alla i Rosviks Vävstugeförening


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar