torsdag 19 november 2020

Novemberträff i Rosviks vävstuga 2020

Nu har Corona-smittan verkligen slagit till i vårt Norrbotten. Många är sjuka och vi försöker alla att hålla ordentliga avstånd för att inte förvärra situationen. Därför har vi i Rosviks vävstugeförening den här månaden inte haft något fysiskt möte utan gjort ett försök med en månadsträff via WhatsApp som vi redan använder mycket för att kommunicera med varandra om vävstugefrågor. Vi var 8 stycken som deltog i mötet tisdagen den 17 november och det tog hela 2 timmar (!!!) men det funkade ändå riktigt bra. Men självklart är det trist att inte kunna träffas "på riktigt" och väldigt tråkigt att inte få något vävstugefika!!!

Det har varit stor aktivitet i vävstugan under de senaste veckorna. Nu har vi lyckats dra på vår spännande Corduroy-kudde och här har Anita just börjat väva. Vi har också dragit på vår nya Mattväv i rosengång med petrol-färgade ränder. Den tredje pådragningen gjordes med ett vädringsställ som pådragningsknekt (helt coronasäkert). Det var vår Blå Västerbottensdräll som redan är solvad och håller på att skedas. Det är alltså full fart i vävstugan men vi försöker att besöka vävstugan vid helt olika tider och handspriten står vid ytterdörren!

Vi gjorde även upp planer för vår nya vävuppsättning med nya Grytunderlägg som nu blir i svart-grått-rostbrunt. Nästa handdduksväv detaljplanerades också och den ska vävas i Sålldräll med svart och oblekt bomullsgarn 16/2 till varp.

Anita har precis börjat på sin spännande kudde

Provvävningen av vår nya Corduroykudde ser trevlig ut

Coronasäker pådragning med vädringsställ som pådragningsknekt

Kerstin har just vävt snygga disktrasor

Här väver Lena för fullt på sin snygga svartvita matta

Ett riktigt bra sätt att kommunicera i vävstugegruppen, men kanske inte det bästa sättet att hålla vävträffar på!

Nu är vår nya Rosengångsmatta pådragen och provvävd

Härliga kuddvävar klipptes just lös från vår Rosengångsväv

Nu jobbar Margit för fullt med uppsättningen av vår Blå Västerbottensdräll


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar