fredag 13 januari 2023

Januariträff i Rosviks vävstuga 2023

Takdropp och halka har vi i Rosvik denna onsdagskväll den 11 januari när Rosviks Vävstugeförening håller sin första vävträff 2023. Anita bjöd på snygga och goda bullar till fika medan vi försökte planera månadens vävstugearbete. 

Sen förra träffen har vi faktiskt hunnit dra på två vävar; en ny mysig Bomullsfilt och en ny omgång trevliga Corduroykuddar i ull. Dessa båda vävar solvas och skedas nu för fullt. Sålldrällshandduken är också nästan färdig för vävning, här pågår det också skedning.

Den härliga Sjalväven blev nerklippt och här ska det inom kort dras på ytterligare en omgång av denna omåttligt populära väv. Damastväven väntar också på en ny omgång med varp. Vi planerar även att sätta upp en ny handduksväv i trevlig grönmönstrad Ångermanlandsdräll och detta varpgarn beställs inom kort.

Det nya året börjar alltså med febril aktivitet i vår trevliga vävstuga, precis som vanligt! Ikväll kunde vi också välkomna vår nya medlem Gudrun som just hittat till oss i vävstugan. Varmt välkommen till oss!!!

Ulla-Britt väver för fullt i vår fina Julrips

Härligt oväntad färgkombination blev det i Kristinas Västerbottensdräll

Lena har just börjat väva i vår Rosengångsmatta

En av Lenas supersnygga Kypertmattor

Solvning pågår i vår nya omgång av den trevliga Bomullsfilten

Nya omgången av Corduroykuddar skedas för fullt

Annelie och Margit har vävt härliga bomullssjalar

Här kommer en ny omgång Sjalar att sättas upp inom kort



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar