torsdag 15 september 2022

Septemberträff i Rosviks vävstuga 2022

 Välstädat och fint är det fortfarande i Rosviks vävstuga för den 24 augusti hade vi stor städdag med sortering av garnlagret, avtorkning av vävstolarna, sortering av spröt, golvskurning och fönsterputsning. Toppenbra!!!

Den gråmulna onsdagen 14 september var det alltså dags igen för månadsträff i vår trevliga vävstuga och den här gången bjöd Maria B på en riktigt god och alldeles nybakad blåbärskaka till fikat. Även den här månadsträffen var uppslutningen minimal men vi hoppas på bättre tider i höst. 

Som vanligt vävs det en hel del i vår trevliga vävstuga. Margit väver för fullt på sin snygga rosengångsmatta, Malin har snart vävt färdigt sina Sålldrällshanddukar och Rose-Marie har snart vävt en fjärdedel av sin fina bomullshalsduk. Vi klippte ner vår toppensnygga bomullsfilt på träffen och här kommer vi att sätta upp en likadan väv snart igen. Det blev också en pådragning av den lilla Sidenhalsduken i Halvdräll som nu behöver solvas. Just nu har vi tre tomma vävstolar så det blir en hel del vävuppsättningar i höst. Först ska vi varpa och dra på vår nya Kukkoladrällsmatta, sen blir det en Ripsväv i julfärger i vår lilla bordsvävstol och den tredje väven som ska varpas och dras på blir bomullsfilten.

Rullarna i juliga färger ska bli en Ripsduk på 30 cm 

Nerklippta Bomullsfiltar med olika sorters inslag

Så härliga filtar!!!

Malin väver slutet på sina snygga handdukar i Sålldräll

Margit väver härligt pastellfärgade mattor i Roseengång

Nu är provvarpen till Silkesjalen i Halvdräll pådragen

Rose-Marie väver en trevlig Bomullshalsduk

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar