fredag 19 november 2021

Novemberträff i Rosviks vävstuga 2021

 Mitt i den mörka novembermånaden (17/11) höll vi månadsträff i Rosviks trevliga vävstuga. Vi var 10 stycken som försökte rymmas runt vävstugans bord och som fick smaka på den goda äppelkakan som Anitas trevlige man bakat till oss. Härligt!

Vi klippte ner den Blå Västerbottensdrällen och nu ska det varpas en ny omgång av denna populära daldräll. Kul! Vår Grytunderläggsväv har också tagit slut så här planerar vi en ny uppsättning av någon liknande väv. Lena ska fundera lite kring färgvalet den här gången! Vi har klippt ner Lenas och Malins fina damastvävar. Maria har vävt färdigt sin fina yllefilt och nu väver Kerstin för fullt i samma väv men hon har bomullsgarn till inslag. Sålldrällshanddukarna är som vanligt populära och här har redan Britta vävt och nu väver Lena för fullt. Annelie har just startat i vår Svart-Vita Glesrips. Men just nu är det ingen som väver i vår Petrolblå mattväv, den är helt ledig!

Lördagen den 11 december är det julmarknad på Royal och då kommer vi att ha öppet i vävstugan. Vi kommer också att sälja lotter med fina vävda alster som lotterivinster.

Som vanligt är det full fart i Rosviks vävstuga!!!


Annelie har just börjat väva snygga mattor i glesrips.

Nu är den Blå Västerbottensdrällen nerklippt. Jättekul att väva!!!

Kerstin väver för fullt på sin snygga bomullsfilt.

Härligt grönt inslag har Lena i sina fina Sålldrällshanddukar.

Malins snygga damastvävar ska nu förvandlas till julklappar.
Lenas damastväv blev snygga tabletter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar