torsdag 20 maj 2021

Majträff i Rosviks vävstuga 2021

 Precis som de senaste månaderna höll vi vår månadsträff 19 maj hos Rosviks Vävstugeförening digitalt via WhatsApp. Nu börjar många i vår vävstugeförening att vara vaccinerade men än så länge håller vi sansat Corona-avstånd och kommunicerar digitalt. Nästa månad håller vi däremot vårt väldigt uppskjutna årsmöte och denna träff hoppas vi innerligt att vi kan hålla fysiskt utomhus i närheten av vävstugan. Nu längtar vi väldigt efter att träffas "på riktigt"😊

Under den senaste månaden har det faktiskt hänt riktigt mycket i vävstugan. Vår nya bomullsfilt är både varpad, pådragen, solvad och håller på att skedas. Härligt!!! Sjalvävens nya omgång har också blivit uppdragen och solvad. Här skedas det också för fullt. Toppenkul!!! Handduksbandet till Sålldrällshandduken har först provats i en kort upplaga, sen justerats lite och vävningen är nu i full gång. Äntligen!

Vi har klippt ner några riktigt snygga och väldigt olika Rosengångsmattor med Petrolränder. Ur damastväven klippte vi för en månad sen några väldigt fina dukar och nu har det vävts så många snygga Sålldrällshanddukar att den varpen snart är slut!!! 

Trevligt Handduksband till våra Sålldrällshanddukar

Marias snygga Damastdukar klipptes ner för en dryg månad sen

Härligt färgglada Sålldrällshanddukar som Maria just vävt

Gräsmattorna grönskar, björkarna skimrar i grönt och maskrosorna blommar under vävstugefönstret

Snygga och väldigt olika mattor från Rosengångsväven vävda av Britta och Lena

Vilken tur att det finns vädringsställ i dessa Coronatider

Här skedas det för fullt!!!

Andra omgången av Sjalväven skedas också för fullt

Ulla-Brittas senaste alster från Corduroyväven



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar