torsdag 18 februari 2021

Februariträff i Rosviks vävstuga 2021

 Kalla vinterdagar är det just nu i Rosvik så vi är alla väldigt glada att det finns motorvärmaruttag vid vävstugan. Även den här månaden fick vi hålla vår månadsträff via WhatsApp pga Coronamörkret och nu börjar detta att kännas som "vanligt" även om vi fortfarande intensivt saknar våra fysiska månadsträffar med många skratt och gott fika!!! Tio av vävstugans medlemmar deltog i den digitala träffen onsdagen den 17 februari.

Det har varit en intensiv månad med febril aktivitet i Rosviks vävstuga! Tre vävar har dragits på med vädringsstället som pådragningsknekt. Den nya Svart-Vita Glesripsmattan blev först klar och här har det vävts så intensivt att vi snart får dra på en ny uppsättning!!! Nästa pådragning blev vårt nya Grå-Bruna Grytunderlägg där det också vävts intensivt de senaste veckorna. Den tredje väven som blivit pådragen är våra nya, lite tunnare Sålldrällshanddukar i svart-vitt. Här solvas det för fullt!

Alla vävar är i full gång just nu och i vår trevliga Rosengångskudde väver Malin den absolut sista biten. Här kommer vi sen att sätta upp den trevliga Bomullsfilten i mönstrad spetskypert som vi hittat i Ås katalog!

Ulla-Britt har precis vävt den sista biten av vår härliga svart-vita Sjalväv så här kommer vi att dra på en ny omgång av denna trevliga uppsättning inom kort.

Britta har just vävt fina ljusa mattor i vår Rosengångsmatta med Petrolfärger, Lena väver fler härligt prickiga stolsdynor i Damastväven och i vår Corduroy-kudde vävs det intensivt med växtfärgade ränder. Full fart precis som vanligt i Rosviks vävstuga!!!


Här solvar Anita våra nya Sålldrällshanddukar

Malin väver en snygg kudde i slutet av vår Rosengångsväv

Här hänger snygga Sjalar i bomull som just blivit nerklippta

Vår nya Grytunderläggsväv i grå-brunt har redan hunnit vävas av både Britta och Ulla-Britta

Svårfotograferade växtfärgade ränder blir det i Rose-Maries Corduroykudde

Anita har vävt snygg blå Västerbottensdräll med svart inslag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar