torsdag 23 april 2020

Aprilträff i Rosviks vävstuga

I Rosviks vävstuga höll vi trevlig vävträff onsdagen den 23 april och vi 6 som deltog höll ordentligt avstånd till varandra precis som man ska i dessa trista Coronatider. Tur ändå att vädret är vackert och snön smälter för fullt precis som en helt vanlig aprilmånad i Rosvik. Malin bjöd på gott fika medan vi försökte planera månadens vävstugeprojekt.

Förra veckan lyckades vi äntligen dra på vår nya Svart-Vita matta i glesrips och snabba Anita har redan solvat hela mattväven. Härligt! Nu ska den bara skedas och knytas fram så vävningen är inte alls långt borta.

Våran nya Disktrasevarp är fortfarande inte pådragen men om vi nu håller oss friska kan den faktiskt bli pådragen på tisdag nästa vecka. Kul!

Härligt kreativa Annelie har just vävt en häftig bit långfransad ryaväv med vita papperssnören i vår mattväv med Rosengångsvariation som just håller på att ta slut. Denna härligt spretiga väv ska så småningom bli en vägglampett. Riktigt spännande projekt!!!

Vävstolen där vi brukar väva handdukar gapar fortfarande tom men hit ska det strax varpas den nya Regnbågshandduksvarpen som sen dras på när vi fått ihop tillräckligt många pådragare.

Varför kan man inte väva lampor!?!

Britta väver trevlig rosengång i chokladtoner.

Lenas damastlekar är väldigt blå och busigt prickiga!

Malins snygga rosengång syns bäst underifrån.

Marias snygga grytunderlägg.

Snygga dynor i dubbelväv monterade med läckert matchande tyg

Smått är gulligt, här är det små börsar i hålkrus.

Svart-Vita mattan i glesrips är nu både pådragen och solvad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar