onsdag 14 november 2018

Novemberträff i Rosviks vävstuga

Mörk och grå har november månad hittills visat sig här i södra Norrbotten. Men onsdagen den 14 november höll vi trevlig Novemberträff i Rosviks vävstuga och här var det både varmt, trivsamt och stor uppslutning! Inga-Britt bjöd på gott fika och vi hälsade en trevlig ny medlem (Maria) välkommen till oss!

Idag klipptes det faktiskt ner flera vävar. Vår Jämtlandsdräll har tagit slut och även vår Regnbågshandduk. Några Disktrasor blev också nerklippta ikväll. Dessutom klippte vi ner några handduksband i vår Regnbågsmatchande bandvävstol.
Massor av snygga Jämtlandsdrällar ur samma varp
Regnbågshanddukens sista alster
Morotsblast heter vår nya handduksväv och den är något smalare än vår förra handduksväv. Färgerna är intensiva så den blir spännande att se uppvävd, men än så länge är den bara varpad och pådragningen sker om någon vecka.

Vår nya handduksväv heter Morotsblast
 I nästa tomma vävstol ska det nu vävas motsatstrampad rosengång. Det blir en tråkigt brun varp i cottolin (från vårt förråd av 70-tals-färgat cottolin) men i denna bindning syns ju inte varpen så här kan det bli många färgglada rosengångsvävar. Härligt!

Men det vävs förstås även i de andra vävstolarna. Här har Malin just startat med sitt snygga Doroteadrällprojekt.
Vackert blek Doroteadräll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar